Versneden bruinvissen

Julianadorp, 24 en 25 februari 2012 – Eind februari van dit jaar trof Ton Menheere op het strand bij Julianadorp rugvinnen aan waarvan hij dacht dat die van een kleine haaiensoort waren. Tom loopt dagelijks op het strand en had zoiets nog nooit gezien. Daarom heeft hij er met zijn mobieltje wat foto’s van gemaakt.

Later bedacht hij dat die rugvinnen waarschijnlijk gewoon uitgesneden moeten zijn geweest. Er waren ook geen andere delen van de vissen op het strand. Het krantenbericht maakte me duidelijk, dat het hier om bruinvissen moet gaan.

n.v.d.r.: persoonlijk zouden wij niet besluiten dat men hier simpelweg de rugvinnen heeft afgesneden, daarvoor hangen er te veel en te grote huidrepen mee aan. En onderschat het werk niet om effe zo’n lap uit een bruinvis te snijden, zeker als die dan nog zou leven en tegenspartelen. We kunnen deze stukken het best klasseren onder het ‘mysterie’ van de versneden bruinvissen.

[picasa width=”600″ height=”450″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren@gmail.com” album=”es_Juliandaorp24En25Februari2012″]

[mappress mapid=”606″]