Longworm zeehond Oostkapelle

 Vanmorgen, 17 februari 2012 werd melding gemaakt van een zieke zeehond aan de dijk tussen Domburg en Westkapelle.

Vanmorgen werd de EHBZ Zuidwest geinformeerd dat er een mogelijk zieke zeehond lag aan de dijk bij Domburg.  In de tussentijd van melding en het ter plaatse komen van de EHBZ-ters was de zeehond verder richting zee getrokken. Bij controle middels een verrekijker bleek dat de zeehond last had van longwormen.  Terwijl men voorbereidingen aan het treffen was om e zeehond te gaan pakken ging hij of zij richting het water en gin zwemmen. Tijdens het zwemmen en bleek dat de kop en de rug boven water kwamen. In verband met de stroming  en het getijde was te verwachten dat de zeehond meer naar binnen zou gaan, richting Oostkapelle.

Vanmiddag omstreeks 15.30 uur werd de zeehond opgemerkt door wandelaars die op hun beurt weer de uitbaters van   strandpaviljoen de Piraat  waarscuwden. Zij waarschuwden de EHBZ – zuidwest. Na een korte observatie werd met hulp van  het hoofd van de post Oostkapelle van Strandexploitaie Walcheren de zeehond gepakt.  Bij controle bleek het te gaan om de zeehond die ’s morgens bij Domburg aan de dijk had gelegen.

De zeehond had een zware longworm infectie en had diverse verwondingen aan de voor- en achterflappen. De zeehond is overgebracht naar de Zeehondencreche in Pieterburen.

[picasa width=”600″ height=”450″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren@gmail.com” album=”es_17Februari2012Oostkapelle”]

 

[mappress mapid=”591″]