Longworm zeehond Nieuw-Haamstede

Vanmiddag, 11 februari 2012 omstreeks 17.15 uur werd er melding gemaakt van een mogelijke zieke zeehond te Nieuw-Haamstede.

De mensen van de E.H.B.Z. zuidwest hebben contact opgenomen met de melder ivm. exacte locatie. Nadat de EHBZ – mensen ter plaatse waren gekomen bleek dat de zeehond er nog steeds lag. Bij een eerste controle zagen de mensen bloed aan de bek zitten. Er werd besloten om de zeehond pogen te vangen. Met behulp van het nieuwe vangnet bleek dat de zeehond gemakkelijk gepakt kon worden. De zeehond is op transport geplaatst en voordat ze weggegaan zijn  werd er nog ORS toegediend en werd de melder teruggebeld met het laatste nieuws. Omstreeks 21.15 uur is de zeehond overgedragen aan de mensen van de zeehondencreche Lenie ’t Hart bij het AC restaurant te Meerkerk.

[mappress mapid=”587″]