Zieke zeehond te Scharendijke

casper douma

Scharendijke, 6 februari 2012 – De laatste dagen werd er melding gemaakt van een mogelijk zieke zeehond op het strandje van West – repair te Scharendijke. Leden van de EHBZ-zuidwest (Albert Dijkstra en Kenny) zijn regelmatig wezen kijken en konden vanmiddag eindelijk de zeehond vangen met behulp van een vangnet.

Er werden door omstanders foto’s gemaakt van de vangactie. De zeehond is op transport gezet naar Pieterburen. De zeehond was gelabeld 11-371; het bleek te gaan om Henkie die was vrijgelaten op Schiermonnikoog met een gewicht 38 kg. Wat aanvullende info, betreft zeehond Henkie die oorspronkelijk afkomstig is uit Callandsoog.  Het diertje is in november 2011 uitgezet in de Waddenzee met een gewicht van 38 kilo. Blijkbaar toch onvoldoende in staat voor zichzelf te zorgen na ontwikkelen van longparasieten.  Geschat gewicht is nu 25 kilo. Diertje zal naar verwachting over 8 tot 10 weken opnieuw zijn vrijheid terugkrijgen. Dezelfde zieke zeehond duikt op in een filmpje op Youtube waar de hond van de filmster Ria Kristelijn een ontmoeting heeft met deze zwaar zieke zeehond.  Nu maar hopen dat haar hond binnenkort geen bloed ophoest.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=mCsDOPiddEY]

 

[picasa width=”600″ height=”450″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren@gmail.com” album=”es_060212ZeehondScharendijke”]

 

 [mappress mapid=”584″]