Witsnuitdolfijn in problemen bij staketsel te Nieuwpoort (B)

foto: Luc David

Nieuwpoort, 3 februari 2012 – Vandaag werd de brandweer van Nieuwpoort opgeroepen voor een dolfijn in problemen bij het staketsel van Nieuwpoort. Luc David, beter bekend als Luc de pompier, doet zijn verhaal van de redding. Kees Camphuysen kon ons bevestigen dat het om een witsnuitdolfijn ging.


Vandaag werd ik gecontacteerd door Francis Kerkhofs voor een stranding of gekwetste dolfijnachtige aan het staketsel te Nieuwpoort. Het juiste staketsel was nog niet onmiddellijk duidelijk tot een volgende oproep op onze brandweerdienst binnenkwam dat ter hoogte van het Westerstaketsel een zeezoogdier gekwetst en in nood was.
De ploeg werd gealarmeerd en ikzelf kon onmiddellijk vertrekken alhoewel de wegen er nogal glad bijlagen door de sneeuwval.Aan het staketsel werd ik opgewacht door twee lijnvissers die een zeezoogdier hadden zien spartelen aan de stenen van het staketsel

Als ik het dier zag heb ik niet geaarzeld om in het water te gaan een korte checkup te doen en het dier op de juiste koers te zetten richting zee door de branding naar het diepere water. Het ging hem om een dolfijnachtige van rond de twee meter.

Hier alvast wat onduidelijke foto’s want ik had mijn toestel gegeven aan één van de vissers. Het was alvast een gerustelling dat onze dolfijn dan toch de juiste richting koos , we hebben hem/zij nog zien zwemmen voor de monding van het staketsel en een eindje in zee, dus eind goed al goed.

Luc David (Luc de pompier)
Brandweeradjudant Nieuwpoort
http://luc-de-pompier.skynetblogs.be

[picasa width=”600″ height=”450″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren@gmail.com” album=”es_Nieuwpoort3Februari2012″]

[mappress mapid=”583″]

Ondertussen dook er op FocusTV een interview op met de 2 ‘redders‘ van de witsnuitdolfijn, alhoewel op het filmpje zie ik toch maar 1 ‘ouwe’ die het water in gaat en de dolfijn helpt.