Weer zeehonden in de Zuidwest delta

 

KNRM Ouddorp

Rotterdam, 22 januari 2012 – vandaag werden er twee meldingen gedaan van gevonden zeehonden in de omgeving van Rotterdam. Mede dankzij de hulp van de KNRM Ouddorp en de O.R.B. kon de zeehond worden gered.

Vanmorgen omstreeks 08.30 uur werd er een jonge grijze zeehond gemeld in de omgeving van de windmolens bij Slag de Beer. De EHBZ-ters van de V.P.G.O. zijn er naar toe gereden en troffen de grijze zeehond liggend onder een bosje aan. Ze hebben de zeehond opgepakt en op transport gezet richting Pieterburen.

Terwijl de E.H.B.Z-ters van V.P.G.O. bezig waren werd er nog een zieke zeehond gemeld in de Kwaden Hoek nabij Stellendam. De  KNRB Ouddorp  en de KNRM Ouddorp werden gewaarschuwd. Gezamenlijk zijn zij die kant opgereden terwijl de vinder erbij bleef staan. Bij aankomst bleek dat het een gewone zeehond betrof met een blind- en een etterend oog. De zeehond werd gepakt door de leden van de KNRB / KNRM en werd gebracht naar de reddingsbrigade post Ouddorp in afwachting van transport richting Pieterburen. Deze zeehond zal op het vliegveld van Rotterdam worden overgedragen aan medewerkers van zeehondencreche Lenie ’t Hart. Deze auto staat daar te wachten in afwachting van de komst van een derde zeehond uit Bloemendaal.

[picasa width=”600″ height=”450″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren@gmail.com” album=”es_22Januari2012Ouddorp”]

 

 [mappress mapid=”573″]