Gewone zeehond

Lillianne Sole

Renesse – op donderdag, 19 januari 2012 is eindelijk de zieke zeehond op de Kop van Schouwen gepakt kunnen worden. De afgelopen dagen waren er veel meldingen tussen Westen – Schouwen en Renesse dat er telkens een zieke zeehond op het strand lag. Op woensdag, 18 janauri 2012 is de zeehond waargenomen door medewerkers van de Zeehondencreche Lenie ‘t Hart.

Nadat op woensdag, 18 januari 2012 de zeehond was geobserveerd en waargenomen werd er op donderdagmiddag wederom melding gemaakt dat er een zeehond op strand lag thv. het watergat. Doordat er mensen liepen met loslopende honden ging de zeehond weer het water in . Op donderdag avond omstreeks 17.30 uur werd de zeehond weer waargenomen. Op dat tijdstip kon de zeehond worden gepakt en op transport gezet worden richting Pieterburen.

 

[mappress mapid=”571″]