Gewone zeehond Domburg

 

J.v.d. Hiele

Vandaag, 15 januari 2012 omstreeks 09.30 uur werd een jonge zeehond gemeld tussen Domburg en Westkapelle. Er waren de afgelopen dagen al meeerdere meldingen geweest van een zieke zeehond bij Domburg.

Vanmorgen gingen mensen van de EHBZ-zuidwest polshoogte nemen van een melding van een zieke zeehond tussen Westkapelle en Domburg. Het bleek dat de zeehond reeds was verstoord en weer in het water was gegaan. In de tussentijd werd er melding gemaakt van een vinvis te Ritthem. Omstreeks 17.30 uur werd de zeehond weer gemeld en toen lag deze boven op de glooiing van de zeedijk. Door de mensen van de EHBZ-zuidwest kon de zeehond worden gepakt. Hierna is de zeehond overgebracht naar Laren  – Eemnes om aan de mensen van de zeehondencreche Lenie ’t Hart over te dragen. De zeehond had last van longwormen.

 

[mappress mapid=”568″]