Drie meldingen van zeehonden voor EHBZ Noordwijk

Noordwijk, 11 januari 2012 – Vandaag waren er drie melding van zeehonden voor de EHBZ Noordwijk/Katwijk. Vanmorgen hadden de EHBZ ters van Noordwijk een gewone zeehond met longworm op het strand van Zandvoort.

De zeehond is meegenomen naar Bloemendaal waar die is verzorgt en ORS heeft gehad. Vandaar uit zou men naar Den Oever rijden waar die over genomen zou worden.

Onderweg kwam er een telefoontje of ze door wilde rijden naar Harlingen. Omdat daar ook nog drie zeehonden moesten worden opgehaald door de zeehondencreché.

Net toen de zeehonden in de auto stonden werd er gebeld dat EHBZ Katwijk een zeehond met longworm had gevonden op het strand bij Meijendeel – zie melding. De zeehond zou naar Hoorn worden gebracht voor verdere vervoer naar Pieterburen.

Onderweg naar huis vanuit Harlingen kreeg EHBZ Noordwijk een melding dat er een jonge grijze zeehond zou liggen op de afsluitdijk ter hoogte van hectometerpaaltje 79.2. het ging inderdaad om een jonge grijze zeehond. Is ook mee genomen en over gebracht naar Den Oever.

Vandaar uit gingen al die zeehonden richting Pieterburen.

>> fotoverslag