Zieke zeehond gevangen in Cadzand

Foto: Annemarie Dijkstra - Van den Berg

Cadzand, 8 januari 2012 – In een gezamelijke actie van KNMR Cadzand, EHBZ ZuidWest en SOS Dolfijn werd zondagavond rond 19u een jonge zieke zeehond gevangen ter hoogte van de Zwarte Polder bij Cadzand. Het gaat om een jong in 2010 geboren dier met duidelijk longwormen.

Bij een eerste poging op zaterdagavond,  kreeg men het dier niet te pakken. Hij had een strategische plek gekozen. Op het moment dat men dichterbij kwamen, lag hij in twee sprongen in het water. Op zondagochtend en zondagmiddag gebeurde precies hetzelfde, het beestje was duidelijk nog niet ziek genoeg.

Uiteindelijk is de zeehond, na lang wachten, op zondagavond om ongeveer 19.00 uur gevangen door Albert Dijkstra op een wel heel bijzonder manier. Albert Dijkstra had het idee om er naartoe te schuifelen als een zeehond en zich bijna naast hem gewoon neer te leggen. Tuurlijk was die zeehond wel nieuwsgierig, kwam dichterbij gekropen om wat te snuffelen. Voor die zeehond wist wat er gebeurde, had Albert hem te pakken en kwam hij (de zeehond) in de bekende rieten mand terecht.

Eens gevangen bleek de zeehond gelabeld te zijn. Hij was al eerder in de zeehondencreche geweest: zijn naam was Rudolf en hij was op 12 oktober 2011 vrijgelaten op Schiermonnikoog.

Het dier werd gisteravond nog door Albert Dijkstra van EHBZ ZuidWest en  Jaap van der Hiele naar een ontmoetingspunt bij Utrecht gevoerd waar de zeehond werd overgenomen door een voertuig van de zeehondencrèche Pieterburen.

 

[mappress mapid=”556″]