Zeehondenopvang overvol

foto: Salko de Wolf, Ecomare

Pieterburen en Texel, 7 januari 2012– De zeehondenopvangcentra liggen overvol met grijze zeehondenpups en jonge gewone zeehonden met longwormen. Zo telt de zeehondencreche Lenie ’t Hart in Pieterburen maar liefst 348 gasten.
Ecomare, Texel

Het is nog nooit zó druk geweest in onze zeehondenopvang. Omdat de jonge grijze zeehonden en de zieke gewone zeehonden binnen moeten liggen tot ze wat zijn opgeknapt, is de buitenopvang provisorisch dichtgetimmerd om alle dieren te kunnen herbergen. Ook de vogelopvangruimte is omgetoverd tot tijdelijk zeehondenziekenhuis. Op deze manier proberen we alle dieren een warme plek te bieden.

Zeehondencreche Lenie ’t Hart, Pieterburen

De topdrukte in de Zeehondencrèche legt een zware druk op alle faciliteiten. Overal in het gebouw liggen zeehonden, tot in de kantoren toe. Toch is er nog steeds ruimtetekort. Eén telefoontje naar Van Kammen Tenten uit Oosternijkerk leverde de oplossing: binnen drie uur werd er een stuk van 100 m2 aan de al eerder geplaatste tent gebouwd. Wat een service! Dankzij die medewerking kunnen we weer enkele tientallen zieke zeehonden hun eerste opvangplek bieden.