6 zeehonden en 17 meldingen

gewone zeehond in Duindorp (EHBZ Noordwijk)

Pieterburen, 6 januari 2012 – Rond 10 u waren er al 4 zeehonden gevonden: 1 grijze zeehondenpup door EHBZ Zuidwest in Ellemeet en 1 gewone zeehond aan de Brouwersdam, en 2 gewone zeehonden met longwormen door EHBZ Noordwijk in Zandvoort en Duindorp – zie melding en fotoverslag. Alle dieren zijn onderweg naar het verzamelpunt in Laren – Eemnes van waaruit ze naar de zeehondencreche Lenie ’t Hart worden vervoerd.

Totaal: 3 levende zeehonden EHBZ  Noordwijk – Katwijk en 3 levende zeehonden EHBZ – Zuidwest

 

Update:  Bij de EHBZ – Zuidwest kwamen vandaag 12 meldingen en bij de EHBZ – Noordwijk kwamen 5 meldingen binnen. En niet te vergeten alle overige meldingen die nog op de eilanden waren binnengekomen van zieke zeehonden en/of dode zeezoogdieren. Zomaar op de kust van Zeeland, Zuid- en Noord – Holland

Het ging in Ellemeet om 1 grijze zeehondenpup met nog een navelstreng. Vervolgens werd er een gewone zeehond gemeld aan de Brouwersdam bij de Kous doch ging het water in.  Onderweg naar Laren – Eemnes werd de reis nog diverse keren verstoord door dat er bij Hansweert nog een zeehond lag, welke door Albert werd opgehaald. Op de Brienenoordbrug kregen we de melding van een zieke zeehond bij Oostvoorne. Bij aankomst bleek dat deze zeehond door het publiek weer terug het water was ingeduwd. Toen we daar stonden werden we gebeld door onze van RWS  man die een gewonde Jan van Gent had gevonden vlakbij de plaats waar wij stonden. Deze hebben we ook nog op gepakt en meegenomen en overgedragen aan dierenambulance Spijkenisse (VPGO).

Ondertussen hadden we afgesproken met Albert dat we elkaar zouden ontmoeten bij de Shell pomp van Oostvoorne. Terwijl we daar stonden werden we gebeld dat er weer drie zeehonden waren gevonden op de Slufter, 1 dode zeehond en 1 levende zeehond en mogelijk de teruggezette zeehond want daar zaten mogelijk meeuwen aan te pikken. Vervolgens weer naar de Slufter. Daar troffen wij een dode zeehond aan voorzien van een label uit Duitsland. Even verder troffen wij weer een levende zieke zeehond aan. We hadden nu drie levende zeehonden in de auto liggen.

Terwijl we onderweg waren naar de gewijzigde ontmoetingsplaats te Meerkerk werden we wederom gebeld over nog een dode zeehond en een dode bruinvis op de Maasvlakte 2 lagen.  Tevens werd er nog melding gemaakt van een zieke zeehond bij het Zwin te Cadzand. Ook deze werd door het publiek verstoord en ging weer zwemmen.

– Al met al 3 levende zeehonden meegenomen, 4 zieke zeehonden terug in het water, 2 dode zeehonden, 1 dode bruinvis en 1 levende Jan van Gent.

– Om 17.30 uur werd nog een zeehond gemeld die zich verdacht gedroeg bij het plateau aan de Badweg te Hoek van Holland. De Dierenambulance Vlaardingen is daar geweest maar konden er niet bij omdat ook deze zeehond weer terug het water inging.

– Door de EHBZ – Noordwijk – Katwijk werden vandaag 3 levende zeehonden  en 1 bruinvis weggehaald

 

[picasa width=”600″ height=”450″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren@gmail.com” album=”es_Zuidwest6Januari2012″]

 

[mappress mapid=”551″]