Heibel over man die gestrande walvis verkoopt via Facebook

foto: www.dailymail.co.uk

Old Hunstanton (UK), 3 januari 2011 – In Engeland is grote beroering ontstaan over een man die delen van een gestrande walvis te koop heeft aangeboden op Facebook. De potvis van zo’n 15 meter lang was op Kerstmis aangespoeld op het strand van Old Hunstanton aan de Engelse oostkust) – zie artikel Daily Mail. De dader sneed onder meer een kaaksbeen en tanden uit het gestrande dier en bood die te koop aan op Facebook: een walvistand voor 5 pond (zo’n 6 euro) en een kaak voor 45 pond (zo’n 55 euro). De politie is de man al op het spoor, want stukken van een dode potvis verkopen is illegaal.

The Daily Mail publiceert foto’s van een man die op het strand stukken uit de gestrande walvis aan het snijden is. De dader komt uit West Norfolk en hij heeft een onderzoek aan zijn been. “Elke walvis die gevonden wordt op het strand, moet onmiddellijk gemeld worden aan de kustwacht. Het is absoluut verboden om er stukken uit te snijden en mee te nemen”, zegt een woordvoerder van het Ministerie van Milieu. Op Facebook krijgt de verkoper van stukken walvis de volle laag.

Waarschuwingen
Sinds de walvis aanspoelde op het strand, is hij een toeristische attractie geworden. Duizenden bewoners van de streek en toeristen stroomden samen naar de plaats waar de dode potvis op het strand ligt te ontbinden. Pas in de komende dagen zal het enorme dier verwijderd worden. Experts hebben al stalen genomen van de walvis en ze raden kijklustigen aan de walvis niet aan te raken en hun honden weg te houden van het dode dier.

bron: The Daily Mail en Lynn News

[mappress mapid=”547″]

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=YiHRr8T4VKk]

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=uJf8j30wVr0]

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=IdtGc2F7zqw]