‘Oversekste zeehond’ sterft tijdens de daad

Terschelling, 30 december 2011 – Op het strand van Terschelling is donderdag een grijze zeehond gestorven tijdens de liefdesdaad.De dramatische gebeurtenis vond plaats voor de ogen van Hessel Weigman, medewerker van de Zeehondencrèche Lenie ’t Hart in Pieterburen.

Het dier viel al geruime tijd moederzeehonden lastig die op het strand lagen nadat ze hun jongen hadden gezoogd.Het dier drong zich volgens zeehondenredder Hessel Wiegman op bijzonder agressieve wijze op aan een vrouwtjesdier. ,,Uiteindelijk had hij haar te pakken. Het ging er ruig aan toe”, zag Wiegman.

Toen hij later terugkeerde, lag het 300 kilo wegende mannetje levenloos op zijn geliefde. Wiegman: ,,Een prachtdood.”

De zeehond is voor sectie overgebracht naar de crèche in Pieterburen.