Een vrachtwagen vol zeehondenbaby’s op één dag

Pieterburen, 30 december 2011 – De combinatie van storm, hoog water en nieuwe maan heeft helaas heel veel baby’s van de grijze zeehond in problemen gebracht. Vooral de stranden van Terschelling lagen bezaaid met witte wollige knuffelzeehonden, die van de Richel en de Engelse Hoek waren gespoeld. De afgelopen weken was er al een aantal op het strand terechtgekomen, maar omdat de moeder daarbij was, hebben onze EHBZ-ers geprobeerd om ze buiten de aandacht van de toeristen (en de honden) te houden. Op die manier hebben enkele tientallen moeders hun jongen kunnen grootbrengen in de duinen van Vlieland en Terschelling. Maar nu de vakanties zijn begonnen, is dat vanwege de toenemende drukte niet meer mogelijk. Een huiler die geen voeding krijgt, gaat dood. Daarom was actie geboden.