Dolfinariumweb schenkt kerstcadeau aan SOS Dolfijn

Harderwijk, 18 december 2011 – Stichting SOS Dolfijn heeft zondag 18 december een mooi kerstcadeau ontvangen van Dolfinariumweb in de vorm van een cheque ter waarde van ruim 400 euro.

Een heel jaar lang hebben de leden van Dolfinariumweb een inzamelingsactie gehouden voor Stichting SOS Dolfijn. Op diverse wijzen werd geld ingezameld.
Zo was er bijvoorbeeld een online veiling waar geïnteresseerden konden bieden op collectoritems van het Dolfinarium.
Ook kon men bij deze veiling bieden op een wel heel uniek kijkje achter de schermen in het opvangcentrum van SOS Dolfijn. Voor winnaar Jeffrey en hoofdredacteur Wilco was het een bijzondere dag. De deuren van het opvangcentrum gingen voor ze open.

Door middel van een rondleiding door het, normaal voor publiek gesloten, opvangcentrum kregen beiden een goed beeld van het werk van SOS Dolfijn. Bij binnenkomst in dit bijzondere ziekenhuis moesten de gasten zich eerst omkleden en hun schoenen ruilen voor een paar werklaarzen. Daarna volgde een rondleiding en uitleg in het opvangwerk.

Al jarenlang leven de leden van Dolfinariumweb mee met alle patiënten welke binnenkomen bij SOS Dolfijn. Vandaag ontmoette ze enkele van deze patiënten. In het opvangcentrum worden 5 bruinvissen verzorgd, waaronder de afgelopen donderdag op Texel gestrande Bjorne.

SOS Dolfijn beleeft een bijzonder druk jaar en is dan ook erg blij met de opbrengst. Naast het opvangen van gestrande bruinvissen en dolfijnen wil de stichting zich graag inzetten op het gebied van educatie en zo de mensen meer leren over deze bijzondere dieren.

De opbrengst van deze inzamelingsactie zal dan ook gebruikt worden om rondom het opvangcentrum bezoekers van Dolfinarium meer te kunnen leren over deze bewoners van de Noordzee, de bruinvissen en dolfijnen.

De website Dolfinariumweb.nl is een initiatief van vaste bezoekers en geeft de geïnteresseerde of vaste bezoeker extra informatie over het enige zeezoogdierenpark in Nederland. Geïnteresseerden kunnen hier het nieuws volgen, interviews en speciale artikelen lezen en foto’s en video’s bekijken. Leden hebben de beschikking over een forum waar zij kunnen discussiëren over het park en kunnen deelnemen aan ledenmeetings, waarbij speciale rondleidingen en presentaties achter de schermen georganiseerd worden.