Extreemrechts verklaart oorlog aan SeaShepherd

Tokyo, 13 december 2011 – De Japanse walvisjagers die vorige week zijn uitgevaren naar de Zuidelijke IJszee krijgen nu blijkbaar het gezelschap van een zwaarbewapende extreemrechtse militie die openlijk de oorlog verklaart aan Sea Shepherd. De extremisten laten in een videoboodschap verstaan dat ze het bloed lusten van de actievoerders van Sea Shepherd, 88 vrijwilligers uit 25 landen op drie schepen.

Eerder kwam al aan het licht dat Japan 30 miljoen dollar uit het rampenfonds met internationale hulp, bestemd voor de slachtoffers van de aardbeving en tsunami van maart dit jaar, inzet ter bescherming van de walvisvloot.

Nu is een video opgedoken waarin een woordvoerder van een zelfverklaarde “ultrarechtse privé-militie” de activisten van Sea Shepherd, die morgen met drie schepen uitvaren, de oorlog verklaart.

Illegale activiteiten

“We kunnen het leven niet garanderen van de terroristen die illegale activiteiten ontplooien op ons territorium. Dit is geen waarschuwing, dit is een oorlogsverklaring”, verklaart de met camouflageverf onherkenbaar gemaakte man.

“Onze privé-militie is een nachtmerrie voor jullie. Al wat jullie nog kunnen doen, is huilen en vluchten als zesjarige kinderen”. De man lardeert zijn ‘oorlogsverklaring’ met een argumentatie voor de wetenschappelijke walvisvangst en hoe die erop gericht zou zijn ecosystemen in balans te brengen.

Nazisymbolen
Het dreigement gaat uit van het NPA (Nikkyoku-kai Private Army), een militie van patriottische Japanners die burgers militaire opleidingen geven zodat de militie kan “terugslaan als Japanse burgers of bezittingen aangevallen worden, in Japan of overzeese gebieden”.

De groepering is extreemrechts, beoogt een ultrarechts militair regime in Japan en schuwt het gebruik van nazisymbolen zoals het SS-teken niet. De leden van de militie trainen met paintballgeweren en ander speelgoed. De man sluit zijn videoboodschap af met de kreet “Leve de keizer, leve Japan”.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=pS5EfcoMgAM]