Orka Morgan vanuit Harderwijk vertrokken naar Tenerife

foto: SOS Dolfijn

Harderwijk, 29 november 2011– Orka Morgan heeft het Dolfinarium en Nederland verlaten. Morgan is dinsdagochtend vanuit het Dolfinarium vervoerd naar Schiphol, waar zij rond 13:00 uur is vertrokken naar Tenerife. Morgan verbleef bijna anderhalf jaar in het park in Harderwijk nadat zij op 23 juni 2010 zeer vermagerd en verzwakt uit de Waddenzee gered werd.

Rond 05:00 uur werd een begin gemaakt met het leegpompen van het bassin van Morgan. Dit duurde ruim twee uur, waarna de jonge orka rond 07:30 uur, liggend in een hangmat, uit het bassin werd getild. Vervolgens is Morgan voorzichtig en in het bijzijn van haar verzorgers in een met water gevulde blauwe box getild. Rond 09:30 uur is de vrachtwagen vertrokken richting Schiphol.

Haar verzorgers zijn gedurende het hele transport dicht bij Morgan in de buurt, evenals twee dierenartsen. Het vliegtuig zal later vandaag landen op Tenerife waarna zij aan het begin van de avond aankomt in haar nieuwe verblijf, Orca Ocean in het Spaanse dierenpark Loro Parque.

Stichting SOS Dolfijn werkt op vele vlakken nauw samen met het Dolfinarium. SOS Dolfijn heeft jarenlange ervaring in het opvangen van bruinvissen en dolfijnen. Daarom hebben we in de eerste maanden van de opvang van Morgan het Dolfinarium met kennis en advies bijgestaan. Een orka is te groot om door Stichting SOS Dolfijn te worden opgevangen. Gelukkig voor Morgan, had het Dolfinarium wel die ruimte en mogelijkheden.

>> website orka Morgan