TV west – documentaire over gestrande bruinvissen

 Zondag 20 november – In de documentaire ‘Aangespoeld’  op TV West volgen we bruinvis Keesje die verstrikt raakte in een staandwantnet bij Katwijk.

Aangespoeld, is een documentaire over Keesje, een bruinvis.  Ze is verstrikt geraakt in een staandwandnet vlak bij Katwijk, vissen met staande netten die verankerd liggen op de bodem. Keesje is gewond. Programmamaker Anita Janssen volgde Keesje tijdens haar gevecht om in leven te blijven.

In de documentaire wordt gezocht naar de oorzaken van de grote aantallen bruinvissen die aanspoelen en worden de mannen van de EHBZ (Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren ) op de voet gevolgd. Zij staan 24 uur per dag klaar om zeehonden en bruinvissen te redden .

[Youtube:http://www.youtube.com/watch?v=TwonNoAi6NA]