Zieke zeehond Bloemendaal

Bloemendaal, 25 oktober 2011 – Vanmiddag zou de EHBZ Noordwijk op de school de Klaverweide voorlichting gaan geven over de zeehonden. Net nadat ze de spullen klaar hadden gezet kwam er de melding dat er bij Bloemendaal een zeehondje lag ter hoogte van strandpaal 61.000.

Gelijk is er contact op genomen met John en Dees van de reddingsbrigade Bloemendaal. De EHBZ Noordwijk is ook naar Bloemendaal gegaan . Onderweg kreeg men te horen dat het ging om een gewone zeehond met longworm en dat die over gebracht was naar het materiaal gebouw van de reddingsbrigade. Daar heeft de EHBZ hem opgehaald voor verdere vervoer naar Den Oever. In Den Oever werd die over genomen door een medewerker van de zeehondencreche Lenie ’t Hart. De EHBZ heeft een nieuwe afspraak gemaakt met de school de Klaverweide om volgende week alsnog langs te komen

bron en foto’s: EHBZ Noordwijk