Grote Grijze zeehond aangespoeld te Scheveningen

Scheveningen, 9 oktober 2011 – Vannacht rond half twee tijdens hoogwater spoelde er bij de Scheveningse wandelpier een voor Zuid-Hollandse begrippen zeer grote grijze zeehond aan. De zeehond is zo ver ik kon nagaan niet gelabeld had een doorsnee van zeker 50 cm en is rond de twee meter lang. Ik schat hem zeker op 200 a 250 kilo.

De aangespoelde zeehond op het strand van Scheveningen is bij daglicht in samenwerking met politie en een medewerker van de gemeente Den Haag begraven op een stuk strand aan de Noordkant van Scheveningen. De grijze zeehond met een lengte van 2 meter en 5 cm spoelde vannacht bij hoogwater aan nabij de wandelpier. Voor ondezoek is de bovenkaak van het dier meegenomen.

melding en foto’s: Leen van Duijn, E.H.B.Z Noordwijk/Katwijk

[picasa width=”600″ height=”450″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren@gmail.com” album=”es_Scheveningen9Oktober2011″]