Zeehond laat zich schutten

Vlissingen, 18 september 2011 – Rond 10u40 bij het schutten van de Vlissingse binnenhaven naar de Westerschelde een (de?) grijze zeehond in de kleine sluis gezien. Hij zwom bij de deur aan de zeezijde dook een paar keer onder en kwam toen rustig naar de boot en dook op ongeveer 5 meter van de boot weer onder.  Ik heb niet kunnen waarnemen dat hij ook naar buiten gezwommen is, maar nadat we in de buitenhaven de zeilen hadden gehesen en koers zetten de Westerschelde op zag een van de andere bemanningsleden hem buiten de sluis.

Met vriendelijke groet, Bram Wielemaker  (Middelburg)

n.v.d.r.: het gaat hem hier om de grijze zeehond die reeds herhaaldelijk gezien werd in het Kanaal door Walcheren – zie meldingen.  We wisten uit verhalen dat hij/zij zich af en toe liet schutten maar dan is het nu met zekerheid vastgesteld. De zeehond komt dan af en toe even een visje pakken in het kanaal.

[mappress mapid=”488″]