Gewone zeehond Katwijk/Wassenaar

Katwijk/Wassenaar, 16 september 2011 – Er was vanmorgen een zeehondje gezien op het strand van Katwijk. Zowel EHBZ Noordwijk als Katwijk zijn gaan kijken. Het zeehondje ging steeds weer de zee in en uit. Uiteindelijk bleef het zeehondje op een zandbak liggen even voorbij Wassenaar. Daar kon de EHBZ het zeehondje vangen. Het ging ook dit keer weer om een zeehondje met longworm.

Op de terug weg naar Noordwijk kwamen we Theodoor Braaksma tegen die bezig was met de zeelessen van Natuur-Avontuur. Nu konden de kinderen gelijk even van dichtbij een zeehondje zien. De EHBZ heeft de kinderen wat verteld over de zeehonden en de verzorging daarvan. Daarna is men vertrokken naar een wisselplek in Harlingen voor het verdere vervoer naar de Zeehondencrêche Lenie ’t Hart in Pieterburen.

>> Fotoverslag EHBZ