Dolfinariumweb veilt rondleiding in opvangcentrum SOS Dolfijn

Harderwijk, 13 september 2011 – De veiling voor opvangcentrum SOS Dolfijn heeft een uniek item er bij gekregen. De fansite van het Dolfinarium veilt in samenwerking met het opvangcentrum SOS Dolfijn een rondleiding in hun opvangcentrum.

Tijdens de rondleiding krijgt de hoogstbiedende persoon meer te weten over de opvang van walvisachtigen en mag een kijkje nemen in het opvangcentrum, waar normaal geen bezoekers ontvangen worden. Daarnaast krijgt hij of zij zelfs de kans een bruinvis van dichtbij te ontmoeten. Geïnteresseerde bieders kunnen hun bod uit brengen vanaf vijftig euro.

De veiling biedt meer dan vijftig dolfinaria en dierentuinitems aan. Van folders en gidsen tot ansichtkaarten en boeken over het leven in de zee. “De items zijn zeer gewild bij de echte verzamelaars en op dit moment hebben we al meer dan 90 euro aan biedingen.” aldus een woordvoerder van de fansite.
De opbrengst van alle geveilde items zal rechtstreeks aan SOS Dolfijn geschonken worden.
De veiling sluit op woensdag 5 oktober.

Stichting SOS Dolfijn
Het opvangcentrum voor walvisachtigen werd in 1971 geopend door het Dolfinarium in Harderwijk waar het opvangcentrum gevestigd is. Het heeft in die tijd al meer dan 140 gestrande bruinvissen gerehabiliteerd met als doel uitzet in de Noordzee.
Naast het opvangen en uitzetten van walvisachtigen stelt het opvangcentrum zich ook ten doel om de bezoekers van het Dolfinarium te informeren over het leven in de zee en de opvang van walvisachtigen.

Dolfinariumweb.nl
De website Dolfinariumweb.nl is een initiatief van vaste bezoekers en geeft de geïnteresseerde of vaste bezoeker extra informatie over het enige zeezoogdierenpark in Nederland. Geïnteresseerden kunnen hier het nieuws volgen, interviews en speciale artikelen lezen en foto’s en video’s bekijken.
Leden hebben de beschikking over een forum waar zij kunnen discussiëren over het park en kunnen deelnemen aan ledenmeetings, waarbij speciale rondleidingen en presentaties achter de schermen georganiseerd worden.