Dode bruinvis Kop van Schouwen

Kop van Schouwen, 11 september 2011 – Vandaag liep Yessica Ligterink met haar vriend op het strand Kop van Schouwen op Schouwen Duivenland. Hier troffen zij een kleine dode bruinvis aan, ruw schat 80 cm in ieder geval niet groter dan een meter.

Het kadaver was in een verregaande staat van ontbinding.

update 12 september 2011: het dier was voorzien van een geel label. Jan haelters wist ons te meldend at het gaat om een bruinvis die verdronken is in een net van een Franse visser. In een samenwerkingsproject tussen de Franse overheid, het Institut du Milieu Aquatique en lokale vissers zullen vanaf heden in Noordwest-Frankrijk in netten verdronken bruinvissen en zeehonden worden gemerkt met een geel merkteken en weer overboord gezet. Hoewel ver weg, bestaat er een kans dat ze in Nederland stranden. Het is ons niet bekend waar het merkteken wordt aangebracht, en mogelijk verschilt dit ook per visser, maar het is ongetwijfeld of rugvin, of flippers of staartvin. Op het merkje staat een (Frans) telefoonnummer dat gebeld dient te worden, maar de melding kan ook bij walvisstrandingen.nl gedaan worden. Wij geven dan de melding door en zullen te zijner tijd de details via onze website bekend maken.

[mappress mapid=”479″]