Tuimelaars in het Kanaal

Dieppe, 2 augustus 2011 – Op 2 augustus rond 16.00 u zwommen een 10-tal dolfijnen mee en rond zeiljacht Wolf in het Kanaal zo’n 15 mijl voor Dieppe, Baai Somme. Foto’s volgen.

melding: Philippe Van de Velden, s.y. Wolf

Jan Haelters van de BMM wist te zeggen dat het hier om tuimelaars gaat.

“Tuimelaars komen nog in kleine aantallen voor in Normandië en Bretagne, maar zijn helaas veel zeldzamer geworden naar het oostelijke deel van het Kanaal en de Noordzee toe; bij ons zien we ze maar zeer sporadisch meer – 1 keer per jaar of zo, tenzij er een dier wat langer blijft “plakken”, zoals tijdens de zomer vorig jaar.  Het mogelijke moederdier (?) op de foto kan misschien herkend worden: het heeft een gemakkelijk herkenbare rugvin; mochten we weten waar het vroeger al gefotografeerd werd, laten we het weten.” aldus Jan Haelters.