Kadaver van zeedier gevonden tussen De Panne en Bray-Dunes

De Panne, 4 september 2011 – Op zondag 4 september avond (rond 18:00) vond Françoise Speder uit Oostduinkerke een kadaver van een zeedier op het strand tussen De Panne en Bray-Dunes. Het is ongeveer 1 meter lang. “We denken dat het een zeezoogdier is maar we zijn niet zeker ervan. We hebben foto’s genomen.” aldus Françoise.

Voor de determinatie hebben we ons oor even te luisteren gelegd bij Jaap Van der Hiele van EHBZ ZuidWest en Jan Haelters van de BMM. Beiden zijn het er over eens dat het om het kadaver van een bruinvis gaat.

De detailfoto van de kop geeft uitsluitsel:

  • de plaatsing van de ogen opzij in de schedel; bij een zeehond staan die vooraan.
  • de kleine tandjes, zouden we die meer gedetailleerd bekijken dan zou ons de spatelvorm opvallen.

Moest het om een zeehond gaan, dan zouden we ook nog restanten of sporen van een vacht moeten vinden en die ontbreken hier.