“Gewone vinvis” krijgt lift van containerschip

ROTTERDAM 30 augustus 2011 – Een containerschip is dinsdag de haven van Rotterdam ingevaren met op de voorsteven een dode walvis.

De walvis is 7 tot 8 meter lang. Het beest is waarschijnlijk onderweg geschept door het schip. Dat heeft een woordvoerder van het havenbedrijf gemeld.  Mogelijk gaat het om een bultrug, maar dat kon de woordvoerder niet met zekerheid zeggen. De walvis ligt momenteel in het water bij de rederij. Daar wordt het kadaver tegen de kant gehouden, tot het uit het water wordt gehaald. Het containerbedrijf is op zoek naar een bergingsbedrijf dat het dier uit het water kan takelen. Medewerkers van Naturalis zullen woensdag op het bedrijfsterrein de walvis onderzoeken. Als het kadaver intact is, wordt het ontleed en meegenomen naar het centrum in Leiden, meldde een woordvoerster van Naturalis.

opmerking: Gezien de foto’s zou het kunnen gaan om een gewone vinvis. Het is bevestigd dat het gaat om een gewone vinvis met een lengte van 13 meter.

[picasa width=”600″ height=”450″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren@gmail.com” album=”es_VinvisRotterdam”]

Zie ook

[mappress mapid=”470″]