PvdA stelt vragen over veiligheid en natuur bij doorgaan van RIB-races op Westerschelde

De PvdA-statenfractie vraagt zich af of de natuur van de Westerschelde niet onder druk komt te staan als de RIB-bootraces op de Westerschelde worden gehouden. De snelle motorboten kunnen snelheden tot 100 kilometer per uur halen en zullen een traject langs de Hooge Platen volgen. Daar rusten en leven veel zeehonden en bruinvissen.

De Westerschelde is bovendien voor zeeschepen al een lastig te bevaren rivier als er géén ‘Formule 1-races van Terneuzen naar Breskens’ worden gehouden. Is de veiligheid wel gewaarborgd als de races (op 1 en 2 oktober) worden gehouden. De PvdA wil ook weten wie de bestuurlijke eindverantwoordelijkheid heeft voor deze snelheidswedstrijd en welke instanties betrokken zijn bij de vergunningverlening.