Grijze zeehond in Kanaal door Walcheren

Middelburg, 23 augustus 2011 – Bram Wielemaker heeft tijdens zijn hardlooprondje iets na 13 uur,  een zeehond gezien in het kanaal door Walcheren.

ik liep aan de westkant van het kanaal over het jaagpad van Souburg naar Middelburg (Vlissings jaagpad). Ter hoogte van Abeele, bij de aanleg / afvaart van het vroegere pontje zag ik wat, naar de onderscheidende kenmerken die mijn vrouw wist te noemen (de snuit loopt in een rechte lijn met het voorhoofd), een grijze zeehond moet zijn geweest. Het dier zwom ongeveer een meter of 4 van de kant. De kop was donkergrijs naar zwart van kleur en naar mijn inschatting (maar ik ben een leek en kon enkel de kop zien) was het een flinke knaap.

Met vriendelijke groet,
Bram Wielemaker

n.v.d.r.: de voorbije jaren werd deze zeehond geregeld gezien, zie meldingen. Tijdens eerdere meldingen werd gezien dat het dier een groene tag tussen de flippers heeft. Volgens Jan Haelters van de zeezoogdierendatabank BMM gaat het om een dier dat in Heist(B) werd vrijgelaten.

[mappress mapid=”466″]