Online veiling voor stichting SOS Dolfijn van start

Harderwijk, 22 augustus 2011 – De aangekondigde online veiling opgezet door Dolfinariumweb, de fansite van het Dolfinarium, is maandag van start gegaan. De fansite hoopt met het veilen van oud dolfinaria en dierentuinitems geld op te halen voor het opvangcentrum voor walvisachtigen stichting SOS Dolfijn.

Begin dit jaar startte Dolfinariumweb een donatieactie waarvan de opbrengst aan het opvangcentrum SOS Dolfijn geschonken zal worden. Het opvangcentrum heeft naast het rehabiliteren van walvisachtigen het doel om bezoekers van het Dolfinarium te informeren over het leven in de zee, en gaf aan hiervoor hun educatieruimte te willen vernieuwen.

De veiling biedt meer dan vijftig dolfinaria en dierentuinitems aan. Van folders en gidsen tot ansichtkaarten en boeken over het leven in de zee. “De items zijn zeer gewild bij de echte verzamelaars.” aldus een woordvoerder van de fansite.

Stichting SOS Dolfijn
Het opvangcentrum voor walvisachtigen werd in 1971 geopend door het Dolfinarium in Harderwijk waar het opvangcentrum gevestigd is. Het heeft in die tijd al meer dan 140 gestrande bruinvissen gerehabiliteerd met als doel uitzet in de Noordzee.
Naast het opvangen en uitzetten van walvisachtigen stelt het opvangcentrum zich ook ten doel om de bezoekers van het Dolfinarium te informeren over het leven in de zee en de opvang van walvisachtigen.


Dolfinariumweb.nl
De website Dolfinariumweb.nl is een initiatief van vaste bezoekers en geeft de geïnteresseerde of vaste bezoeker extra informatie over het enige zeezoogdierenpark in Nederland. Geïnteresseerden kunnen hier het nieuws volgen, interviews en speciale artikelen lezen en foto’s en video’s bekijken.
Leden hebben de beschikking over een forum waar zij kunnen discussiëren over het park en kunnen deelnemen aan ledenmeetings, waarbij speciale rondleidingen en presentaties achter de schermen georganiseerd worden.

>> Lees verder