Levende zeehond Cadzand

Cadzand, 12 augustus 2011 – Door wandelaars was een jonge levende zeehond aangetroffen bij de overgang van camping de Pannenschuur.

In de loop van deze vrijdagochtend kwam er bij het EHBZ-team Zuid-west een melding binnen van een zieke jonge zeehond te Cadzand.  De zeehond werd opgehaald door Peter Reinierse en van Eerste Hulp voorzien o.a. vocht toedienen en afkoelen met water.  De zieke zeehond werd  vervoerd in een rieten mand. De Zeehondencreche Lenie ’t Hart te Pieterburen was reeds gealarmeerd.  Nu was dit transport wel bijzonder. Sinds 1 jaar woont er een medewerkster van Stichting SOS Dolfijn in Zeeland en zij stond op het punt om naar Harderwijk te vertrekken. Door de EHBZ – zuidwest werd gevraagd of zij  bereid was de zieke zeehond mee op transport te nemen richting Eemnes.  De medewerkster  zou onderweg gaan naar Harderwijk, om de bruinvis te gaan verzorgen welke donderdag, jl  levend aanspoelde op Vlieland. Mede dankzij de hulp van medewerkers van de zeehondencreche was de bruinvis snel in Harderwijk. Nu was het aan SOS Dolfijn om de Zeehondencreche te helpen. De medewerkster van SOS Dolfijn nam de zeehond mee. Er waren reeds afspraken gemaakt tussen de EHBZ Zuidwest en de medewerker van de Zeehondencreche.  Rond twee uur in de middag troffen beide medewerkers elkaar op de afgesproken plaats in Eenmes.  Op de loactie te Eemnes werd de zieke zeehond verzorgd door de medewerker van de zeehondencreche. De zeehond kreeg nogmaals vocht toegediend. Al met al een geslaagde rit en een goede samenwerking tussen beide opvangcentra. Het is in de beide opvangcentra een drukke tijd van stranders.

 

[picasa width=”600″ height=”450″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren@gmail.com” album=”es_12Augustus2011GewoneZeehond”]

 

[mappress mapid=”463″]