Bruinvis Sienke gaat terug naar zee

SOS Dolfijn, 13 augustus 2011 – Dinsdag 16 augustus is het dan eindelijk zover. Bruinvis Sienke mag dan terug naar zee. Sienke werd op 25 januari dit jaar gevonden bij paal 28 op Texel – zie melding. Sienke heeft laten zien prima in staat te zijn om op levende vissen te jagen en is nu weer gezond. Alle reden dus om terug te mogen keren naar haar thuis, de Noordzee.

Sienke werd op 25 januari dit jaar gevonden bij paal 28 op Texel.  Rond negen uur in de avond kwam zij aan in het opvangcentrum te Harderwijk.  De verzwakte bruinvis kreeg medicijnen, vocht en vis toegediend.

Vooral haar huidproblemen hadden lange tijd nodig om te herstellen. Sienke kreeg  verder een kuur tegen longwormen.

Sienke heeft laten zien prima in staat te zijn om op levende vissen te jagen en is nu weer gezond. Alle reden dus om terug te mogen keren naar haar thuis, de Noordzee.  Daarom werd zij de afgelopen weken voorbereid op deze terugkeer.

Deze voorbereiding bestond uit Sienke laten wennen aan het liggen in de speciale transportkist. De reis naar zee terug duurt even en dus is het fijn dat ze gewend is aan het liggen in een transportkist. Sienke vertrekt dinsdagochtend vanuit Harderwijk en gaat eerst per dolfijnambulance naar Lauwersoog en van daar uit per boot de zee op.

Eenmaal op zee wordt ze dan uitgezet.

bron: SOS Dolfijn