Dode bruinvis voor boei Rede Vlissingen 6

foto: Albert Dijkstra, strandbewaking Vlissingen

Vlissingen, 12 augustus 2011 – omstreeks 14.30 uur melding via ScheldeCoordinatieCentrum dat ter hoogte van de RV6 door de veerboot naar Vlissingen een drijfende bruinvis was gesignaleerd.

De helden van de strandbewaking Vlissingen zijn hierop onverschrokken met de reddingsboot Arie Smit uitgerukt en troffen na goed speur – maar vooral ruikwerk net voorbij de Buitenhaven het onfortuinlijk dier drijvend op haar zij aan. Het kadaver vervolgens bovenwinds aan haar glibberige staart vastgegrepen en aan boord getrokken, alwaar collega Ronald met een grote zwarte zak gereed stond en de stoffelijke resten grotendeels uit het zicht wist te werken. Rekening houdend met de windrichting een zo gunstig
mogelijke koers gezet richting het Badstrand Vlissingen alwaar collega Jaap van der Hiele werd verwittigd.

Met vriendelijke groet,

Albert Dijkstra
Schipper reddingsboot Arie Smit

[mappress mapid=”461″]