Record aantal dode bruinvisstrandingen in Zuid-west Delta

Vandaag, 7 augustus 2011 werden er 8 (acht) dode bruinvissen gemeld bij de diverse instanties. Vanmorgen omstreeks 08.15 uur ging de telefoon van de EHBZ – zuidwest, onderdeel van de  Zeehondencreche Lenie ’t Hart te Pieterburen.  Er lag een dode zeehond op het strand van Zoutelande. Het bleek te gaan om een onvolwassen bruinvis.  Nadat de mensen wakker waren geworden en de schoonmaakploegen op strand begonnen, kwamen er steeds meer meldingen binnendruppelen van karkassen van dode zeezoogdieren.  In totaal werden er 8 dode bruinvissen gemeld en opgehaald. Alle dode dieren zijn meegenomen voor onderzoek bij de Faculteit diergeneeskunde te Utrecht. Ondertussen staat de teller in de maand augustus op 15 dode bruinvissen.

De bruinvissen werden gevonden te Zoutelande, Westen-Schouwen, Neeltje Jans, Ouddorp en de Slufter op de Maasvlakte.

Een kort filmpje van SBS 6 en NOS Journaal

 

[mappress mapid=”456″]