Levende bruinvis Monster

Noordwijk zaterdag 06-08-2011  Melding van een stranding van een levende bruinvis bij Monster

Bij aankomst van de EHBZ Noordwijk / Katwijk was de Politie Haaglanden en de beveiliging van de zandmoter reeds ter plaatse ( de zandmoter is een op gespoten zandplaat bij Monster wat afgezet is met hekken)  De E.H.B.Z. Noordwijk en Katwijk waren snel ter plaatse om te assisteren. Ondertussen was SOS Dolfijn al gewaarschuwd en zij waren ook reeds onderweg.  Bij controle van de bruinvis bleek dat deze in zeer slechte conditie verkeerde. De bruinvis was aan alle kanten al aan gepikt door de meeuwen.  In overleg met de dierenarts van SOS Dolfijn en om best wil van de bruinvis is de bruinvis geeuthaniseerd door een dierenarts.

De bruinvis was een mannetje met een lengte van 1.24 m. Nadat de bruinvis was geeuthaniseerd is het kadaver direct overgebracht naar  de diergeneeskundige faculteit te Utrecht voor verder onderzoek.

Door de EHBZ Katwijk / Noordwijk wordt een ieder bedankt voor de medewerking.

EHBZ Katwijk – Noordwijk

 

[mappress mapid=”451″]