Huilers willen zwemmen: Zeehondencrèche vraagt om kinderzwembaden

foto: zeehondencreche Lenie 't Hart

Pieterburen, 3 augustus 2011 – Deze zomer worden niet minder dan 215 huilers in de crèche opgevangen. Dankzij de vorig jaar gedoneerde badkuipen kunnen we zelfs dat aantal een prima eerste opvangplek geven. Maar na een paar weken moeten de huilers gaan zwemmen. En daarvoor schiet de capaciteit aan baden van de crèche te kort. Daarom heeft Lenie ’t Hart via Radio 538 een oproep gedaan om de zeehonden kinderzwembaden te geven.

Lenie: “Er zijn vast veel mensen die zo’n ding ergens in de tuin hebben en er niets meer mee doen. We komen hem graag ophalen.”
Voor alle duidelijkheid: het gaat om stevige kunststof zwembaden van zo’n 2 x 3 tot 4 meter. Niet om ronde badjes waarin een plastic zak hangt: zeehonden krabben die meteen lek met hun nagels.

Op dit moment wordt onderzocht hoe het komt dat zoveel zeehondenjongen in problemen komen. De stijging valt beslist niet te verklaren door groei van de populatie. Ook onze collega’s in Norddeich (Duitsland) hebben dit jaar veel meer huilers uit de Waddenzee dan ooit tevoren.

bron: zeehondencreche Lenie ’t Hart