Gehannes om orka Morgan blijft maar duren

Harderwijk, 27 juli  2011 – Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft Dolfinarium in Harderwijk een vergunning verleend om orka Morgan naar Spanje over te brengen. Het dier blijft echter voorlopig in Nederland, omdat er nog een rechtszaak loopt om het vervoer naar Spanje tegen te houden.

Dierenactivisten verenigd in de Orka Coalitie willen dat Morgan wordt teruggezet in de natuur. De rechtszaak dient op 3 augustus in Amsterdam. Morgan werd een jaar geleden verzwakt uit de Waddenzee gehaald. Het dolfinarium wil het zoogdier naar een zeepark op Tenerife verhuizen om daar met andere orka’s te verblijven. Het is immers een groepsdier, vindt ‘Harderwijk’.

De dierenactivisten denken dat de vrije natuur de beste keuze is. Volgens hen kunnen orka’s goed solitair leven. Deltapark Neeltje Jans en de Free Morgan Group ijveren ervoor dat Morgan eerst een poosje op Neeltje Jans doorbrengt. Daar kan ze dan worden voorbereid op haar vrijlating in de Noorse Zee.