Levende bruinvis Katwijk

 Katwijk, 24 juli 2011 – Op het strand lag een Bruinvis  te rollen in de branding. Door de EHBZ is deze van het strand gehaald en is SOS dolfijn geinformeerd.  De bruinvis is overgebracht naar SOS Dolfijn te Harderwijk.

 

Vanmiddag tijdens de strand surveillance werd er een levende bruinvis aangetroffen in de branding. De bruinvis lag te tollen in de branding en werd al rollend telkens weer terug getrokken in zee.  De Bruinvis werd  uit het water gehaald en op het strand enigzins gestabiliseerd. Ondertussen was de EHBZ Noordwijk ook reeds gewaarschuwd  evenals SOS Dolfijn.  Met de collega’s uit Noordwijk is het  dier overgebracht naar het KNRM gebouw van Katwijk voor verdere verzorging en  in afwachting van de komst  van de mensen van SOS Dolfijn uit Harderwijk.  Het gaat om een vrouwtje van 117 cm en het diertje was op het eerste gezicht in goede conditie. Indien de  bruinvis blijft leven zal ze de naam Jose krijgen. Naar omstandigheden  maakt de bruinvis het goed doch het zal de eerste 14 dagen kritiek blijven.