Levende bruinvis bij Ouddorp

Foto Annelijn

Ouddorp, 18 juli 2011 – Rond 21.30 u kreeg Jaap Van der Hiele melding van een levende bruinvis. Samen met Albert Dijkstra is hij het dier gaan ophalen en het naar SOS Dolfijn in Harderwijk te brengen.

De aard van de melding was dat er in een mui bij paal 9 een jonge bruinvis zou liggen. Doordat er medewerkers van SOS Dolfijn in Vlissingen woonachtig zijn was het snel geregeld.  De mensen van SOS Dolfijn pikten de mensen van EHBZ – zuidwest op en samen gingen zij naar het onfortuinlijke bruinvisje toe. Bij aankomst bleek wederom dat de vrijwilligers van de  Ouddorps Reddingsbrigade de bruinvis goed hadden begeleid. Nadat de bruinvis overgenomen was door de EHBZ-ters werd de bruinvis in de transport kist geplaatst waarna de reis kon begingen naar Harderwijk. De vaste medewerkers van SOS dolfijn waren reeds onderweg en bij AC Meerkerk werd afgesproken.  Op de parkeerplaats van AC Meerkerk werd de bruinvis overgedragen voor verder transport naar Harderwijk.  Omstreeks 01.30 uur was de bruinvis in de opvang van SOS Dolfijn.

Het laatste bericht is dat het bruinvisje de naam krijgt FLEUR.  Het gaat redelijk met de bruinvis maar het blijft kritiek.

[mappress mapid=”428″]