Huiler op het strand van Noordwijk

Noordwijk, 13 juli 2011 – Vanmiddag lag er een huiler op het strand van Noordwijk ter hoogte van afrit 10.

De EHBZ Noordwijk werd gelijk gewaarschuwd ( er kwamen meerdere meldingen te gelijk binnen ) en kwam ter plaatse. Het ging om de eerste huiler ( gewone zeehond ) voor de EHBZ dit jaar. De huiler is van het strand gehaald en naar de auto gebracht van de EHBZ waar de jongen zeehond veel aandacht trok van de wandelaars die op het strand waren. Ook waren er enkele vragen voor de EHBZ ers over de zeehonden. De vragen werden door de medewerkers beantwoord. Waarna de huiler is verzorgd en ORS heeft gekregen voordat die vervoerd werd naar Eemnes. Daar heeft die nogmaals ORS gehad waarna een medewerker van de zeehondencreche de huiler naar de zeehondencreche Lenie ’t Hart in Pieterburen heeft gebracht.

>> Fotoverslag EHBZ Noordwijk