Nieuws van bruinvis Michelle

Foto: reddingsbrigade Ouddorp

Harderwijk, 9 juli 2011 – Bruinvis Michelle is de bruinvis die gisteravond aan de Brouwersdam werd gevonden – zie melding. Dankzij de goede zorgen van de Ouddorpse reddingsbrigade konden Jaap van der Hiele en Albert Dijkstra haar naar SOS Dolfijn in Harderwijk vervoeren.

Rond half negen in de avond kwam deze patiënt aan in Harderwijk bij het opvangcentrum. Het gaat om een vrouwtjesbruinvis van ongeveer 130 cm. Deze dame is behoorlijk mager en wordt continu verzorgd. Ze heeft het moeilijk, maar krijgt in het opvangcentrum medicijnen en wordt ondersteund bij het zwemmen door vrijwilligers. Verder krijgt de bruinvis, inmiddels Michelle genoemd, vispap. De vispap is een combinatie van haringen en water, welke middels een sonde in de maag van de bruinvis kan worden gespoten. Zo krijgt Michelle haar nodige voeding en medicijnen toch binnen, ondanks dat zij niet zelf kan eten.

We hopen dat het snel beter gaat met Michelle.