Witsnuitdolfijn opgevangen te Harderwijk

HARDERWIJK – 12 juni 2011  Een gestrande witsnuitdolfijn op Ameland wordt opgevangen door de Stichting SOS Dolfijn in het Dolfinarium in Harderwijk. Twee broers vonden het dier. Na de melding vertrok een team met dolfijnambulance om het dier op te halen. Sinds maandagochtend vroeg wordt het uitgeputte dier in het zeedierenpark verzorgd. Genoemd naar zijn vinders kreeg het de naam Robbie.

Het gaat om een jong mannetje van 2,5 meter. Tijdens het transport was de dolfijn rustig. De situatie lijkt nu stabiel. Het dier krijgt antibiotica toegediend en eet gretig de vis die hem wordt gegeven door de verzorgers. Het dier zwemt nog niet zelf en daarom ondersteunen minimaal twee vrijwilligers de witwsnuitdolfijn in het water van het opvangbassin. Medisch onderzoek en observatie moeten uitwijzen wat er met de dolfijn aan de hand is.  Sinds 1995 zijn drie witsnuitdolfijnen door SOS Dolfijn opgevangen en teruggebracht naar zee.

[mappress mapid=”400″]