Zeehond Tomke vrij gelaten Terschelling

Terschelling, 16 mei 2011 – Zeehond Tomke die zondag nog Leidschendam op stelten zette, werd na een korte observatie in de zeehondencreche, vrijgelaten op Terschelling.

Nadat de zeehond zondagmiddag in de Zeehondencreche binnen werd gebracht door de EHBZ Noordwijk, is de zeehond gelijk geheel onderzocht. Alle uitslagen van het onderzoek waren goed.

Daarom werd besloten dat zeehond Tomke vandaag weer vrij gelaten zou worden. Vanmorgen vroeg vertrokken Kees en Rinus naar Harlingen om met de boot naar Terschelling te gaan. Daar zou Hessel hen op wachten om met de Hurricane van de rederij Noordgat naar de Engelse hoek te varen waar Tomke vrij zou worden gelaten. Nadat Tomke de vervoerskist had verlaten zwom de zeehond eerst een paar rondjes waarna hij zich bij de andere zeehonden voegde.

>> Fotoverslag EHBZ Noordwijk