Huiler gevonden Vlieland

Vlieland, 16 mei 2011 – maandagmiddag werd een huiler gevonden door EHBZ -ter Willem van het eiland Vlieland. EHBZ Noordwijk was nog op Terschelling bij Hessel na het vrij laten van Tomke toen er een melding kwam bij Hessel over een huiler op Vlieland. Hierop werd contact op genomen met rederij Noordgat. Die zou van Terschelling naar Vlieland varen met de Tempest.

EHBZ Noordwijk is mee gegaan met Hessel naar Vlieland om de huiler op te halen.Daar aan gekomen kwam Willem met zijn tractor waar die de huiler naast zich had liggen. De huiler is aan boord gebracht waarna Hessel hem op schoot nam.Tijden de vaartocht naar Harlingen sliep de huiler rustig bij Hessel. EHBZ Noordwijk heeft de huiler vanuit Harlingen naar de zeehondencreche in Pieterburen gebracht .Waar die bij aankomst gelijk is verzorgt. De huiler woog iets meer dan 7 kilo.

Deze huiler is duidelijk te vroeg geboren want hij heeft zijn witte vacht nog. Normalerwijze verliest een gewone zeehond deze vacht nog in de baarmoeder.

>> Fotoverslag EHBZ Noordwijk