Nylon touw slachtoffer bij Renesse

Renesse, 29 april 2011 –  Rond de klok van half tien haalde EHBZ ZuidWest een grijze zeehond op bij Renesse. Bij aankomst ging het om een dier met een ingegroeid nylontouw. Het dier is er erg aan toe.Bij aankomst stond een grote vrachtauto van DELIXL naast de gewonde zeehond op het strand. De chauffeur had de gewonde zeehond zien liggen en bedacht zich geen moment en ging bellen voor hulp.  Dankzij de opmerkzamheid van de chauffeur kon deze zeehond een tweede kans gaan krijgen. Het betrof een grijze zeehond die dit seizoen geboren is. Het betrof een vrouwelijk zeehond. Nadat de EHBZ-Zuidwest ter plaatse was gekomen werd de zeehond in een transport mand geplaatst. Er was direct contact met de dierenarts van de zeehondencreche Lenie ’t Hart. Er werd besloten om zo snel mogelijk elkaar te ontmoeten en de zeehond van het touw te verlossen. Het bleek dat het nylontouw een diepe snijwond had gemaakt in de huid van de zeehond. De snijwond was geheel rondom. Nadat het touw was verwijderd werd de wond verzorgd en verder op transport gezet richting Pieterburen.

[picasa width=”600″ height=”450″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren@gmail.com” album=”es_29Apr2011NettenslachtofferRenesse”]

[mappress mapid=”371″]