Gewone dolfijn gestrand bij Oostvoorne

Oostvoorne, 17 april 2011 -Rond half vijf, zondagmiddag 17 april, kwam er bij Stichting SOS Dolfijn een melding binnen van een levend gestrande dolfijn.

Het diertje is gevonden door wandelaars te Oostvoorne.  De vinders hebben via de politie de hulp ingeroepen van Stichting SOS Dolfijn. Terwijl telefonisch uitleg werd gegeven welke eerste hulp nodig was bij het diertje, vertrok een team van SOS Dolfijn naar de strandingslocatie.

De meeste patiënten in het opvangcentrum van Stichting SOS Dolfijn zijn de kleine walvissoort, de bruinvis. Bij aankomst in Oostvoorne bleek het hier te gaan om een Gewone Dolfijn.

Deze mannetjesdolfijn van ongeveer ruim anderhalve meter groot is overgebracht naar het opvangcentrum. Daar is hij onderzocht. Zo is er bloed afgenomen en is zijn gewicht en temperatuur gecontroleerd. Aan de hand van deze uitslagen zal een eerste behandelplan opgesteld worden. De dolfijn is ziek en erg zwak, niet in staat om te zwemmen en wordt daarom continu ondersteund in het water.

De eerste dagen zullen erg spannend zijn voor deze dolfijn. Onderzoeken moeten uitwijzen wat hem mankeert om zo een goed behandelplan op te stellen.

Met de komst van deze Gewone Dolfijn staat de teller van patiënten in het opvangcentrum weer op 6 dieren.

bron: SOS Dolfijn