Zeehond met visnet te Ouddorp

Ouddorp, 2 april 2011 – Jaap van der Hiele van EHBZ Zuid West is momenteel (rond 15u45) op weg naar de zeehondencreche Lenie ’t Hart met een jonge gewone zeehond met een visnet rond de nek.  

Vanmiddag werd er melding  gemaakt bij strandpaviljoen Sea Side te Ouddorp door wandelaars dat er een zeehond op het strand lag. Op zich zelf niet vreemd doch deze zeehond had een visnet rond zijn  nek zitten. Door omstanders werd het visnet verwijderd Ondertussen was de reddingsbrigade Ouddorp gewaarschuwd. Deze mensen waren toevallig op het strand bezig met een oefening. Zij waarschuwden direct de  vuurtoren Ouddorp die vervolgens de EHBZ waarschuwde. Na aankomst bleek de zeehond een diepe wond te hebben in zijn nek. Er werd direct hulp geboden waarna de zeehond op transport werd gezet richting de zeehondencreche Lenie ’t Hart te Pieterburen.

[picasa width=”600″ height=”450″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren2″ album=”es_2AprilOuddorpVisnet”]

[mappress mapid=”357″]