Zeehond Renesse

Renesse, 26 maart 2011 – Vanochtend kreeg EHBZ zuidWest melding van een zeehond op het strand van Renesse. Jaap Van der Hiele ging het dier ophalen en reed ermee richting zeehondencreche maar had een tussenstop te Hellevoetsluis.

Vanochtend omstreeks 09.30 uur lag er een zieke zeehond op het Verklikkerstrand te Nieuw Haamstede. het dier had diverse wondjes aan zijn flappen en aan zijn bek. Door de EHBZ is de zeehond weggehaald en op transport gezet richting de Zeehondencreche. In Hellevoetsluis is een tussenstop gemaakt bij het clubhuis van de Kids for Animals. De EHBZ had wat hulp ndoig bij het voeren van de zeehond. Doordat er een clubochtend was bij de Kids heeft hij daar hulp gevraagd. De kids kregen juist voorlichting van Peter de Beer over uilen en dit werd dus even verstoord door de zeehond. De kinderen hebben geholpen om voeding gegeven waarna de EHBZ is doorgereden en Peter zijn verhaal kon afmaken. De zeehond is bij tankstation Zanoli te Laren overgedragen aan de mensen van de creche. De zeehond zal de naam Nelson krijgen.

[mappress mapid=”348″]