20 jaar Zeehondenfonds Van De Groene Horizon vzw

Gent, 24 maart 2011 – Dit jaar bestaat het in 1991 door mevr. Peirsman uit Gent (B) opgerichte Zeehondenfonds Van De Groene Horizon, 20 jaar. En daar wordt een heel feestprogramma rond gemaakt.

Maand Februari:

  • Adoptie van twee zeehonden ZILVER-JPKE en QUEENIE uit de Internationale Zeehondencrèche van Lenie ’t Hart te Pieterburen.

17-18 Februari: Voordracht en presentatie over de “Waddeneilanden”, met aan de voedselpiramide de zeehond” in het dienstencentrum OCMW “De Waterspiegel” te Gent Meulesteedsesteenweg 510

16 Maart: Spreekbeurt over de Zeehondencrèche met als thema “Laten liggen of redden” in het dienstencentrum OCMW “De Horizon” F. Lousbergskaai 12 te Gent 14 u.00

23 t/m 25 April: Aanwezigheid in de Expo Hall te Gent van “ Beestjes en Baasjes” een driedaagse publiciteitstand met o. a. zeehondenschorten voor het goede doel.

29 April: Er is een jubileum feest dat gepaard gaat met de vrijlating van de 25e geadopteerde koning zeehond “ZILVER-JPKE”. Deze zeehond krijgt gezelschap mee van de 26e geadopteerde koningin “QUEENIE”. De vrijlating is op het Waddeneiland Terschelling in samenwerking met Zeehondencrèche Lenie ’t Hart.

16 t/m 26 mei: Een educatieve fototentoonstelling met als thema “een passie voor de zeehond” in de rotonde van de Louisazaal – Tarbotstraat 61/A te Gent. Alle dagen van 9 tot 12 uur van 14 tot 16 uur (liefst bellen op voorhand om te vragen of het Lousbergs open is, op het nummer 09 225 21 71), uitgezonderd zaterdag en zondag.

15 oktober: Er is een jubileum feest in de salons van het “ Braemhof ” Braemkasteelstraat 6 te 9050 te Gentbrugge. Begin om 18u. stipt. Als gasten mevrouw Lenie ’t Hart, medewerkers van de Zeehondencrèche, en verschillende prominenten.

Meer info op www.zeehondenfonds.com